top of page

Review: Sims 4 Wellnessdag

14 juli verscheen er een nieuwe uitbreiding voor de Sims 4: Wellnessdag. Je sims kunnen nu naar het kuuroord! De uitbreiding kost €19,99 en is alleen verkrijgbaar als digitale download via Origin.

Nieuwe locatie

Met de uitbreding komt een nieuwe locatie in het spel: de spa. Er zijn twee standaard spa's en een yoga studio die je meteen in je buurt kan plaatsen, maar je kan natuurlijk ook spa's downloaden uit de gallerij of je eigen spa bouwen. Je kunt de spa voorwerpen natuurlijk ook in je eigen huis plaatsen, maar er is dan niemand die ze voor je kan bedienen (of schoonmaken).

Nieuwe voorwerpen

Je kunt naar de spa om verschillende behandelingen of massages te ondergaan, of om 'O jaa' te doen in de sauna. Tussen de nieuwe voorwerpen zit onder andere een massagestoel, een yogamat en een modderbad. En meer! Zelf ben ik een fan van de hotstone massage en reflexologie. Ook het volgen van yoga-lessen of meditatiesessies behoord tot de mogelijkheden. Bovendien zijn er nieuwe kapsels en kleding, en is er een nieuw New Age radiostation bijgekomen. En eindelijk aquaria!

Nieuwe vaardigheid

Door aan yoga te doen, massages te geven of te mediteren ontwikkel je de nieuwe wellness vaardigheid. Hoe meer je oefent, hoe sneller je op een nieuw 'wellnessniveau' komt, waardoor je extra yogaposes krijgt en je betere

massages kunt geven. Ook kan je gaan zweven tijdens het mediteren en jezelf teleporteren naar een andere plek in de buurt! Helaas kan je zelf niet in een spa gaan werken, of geld vragen voor je massages.

Conclusie

Wellnessdag is een leuke uitbreiding voor de liefhebbers. Je moet immers wel van spa's en yoga houden, anders voegt de uitbreiding niets toe. Ik ben een fan van deze €19,99 packs en vind de hoeveelheid voorwerpen en interacties die je krijgt goed in verhouding staan tot de prijs. Een nadeel vind ik dat je vrij gelimiteerd bent in de zin van de voorwerpen, de meeste kan je alleen gebruiken in een spa zelf. Bovendien vind ik het jammer dat je niet in een spa kan gaan werken, en geld kunt verdienen met je nieuwe wellness vaardigheid. Al met al vind ik de uitbreiding het kopen zeker waard en kan ik hem aanbevelen.

Binnenkort kunnen we waarschijnlijk weer een groot uitbreidingspakket verwachten, een info daarover hier.

Ga jij SIms 4 Wellnessdag aanschaffen?

© Screenshots EA Games

Je hebt de originele Sims 4 nodig om dit spel te kunnen spelen

bottom of page