top of page

The Town of Light: waargebeurde horror-game

Ben je het ook zat dat de verhalen van horrorgames soms zo ver gezocht lijken? Dan is er goed nieuws voor je: er komt een horror-game gebaseerd op een waarbeurd verhaal. Of beter: een bestaande plek waar vreemde dingen gebeurd zijn in het verleden.

Het is 1940. Volterra, Toscane. 6000 patiënten zitten opgesloten in een inrichting. Ze verbleven er voor behandeling en uitzicht op een beter leven, maar in werkelijkheid is er nooit een patiënt vertrokken. Er was geen contact met de buitenwereld, want de patiënten mochten geen brieven schrijven, en hun post werd voor hun verborgen. De 'behadelingen' bestonden onder meer uit gedwongen elektroshock therapie terwijl de patiënt vastgebonden lag. In 1978 besloot de Italiaanse overheid om het complex te sluiten, omdat de behandelingen 'te vreselijk' waren. Sindsdien staat het pand leeg, en wordt de voormalge inrichting nog af en toe aangedaan door urban explorers die een koude, verdrietige en eenzame sensatie voelen als ze binnen zijn.

Klinkt als een enge plek? Mooi! Want nu kan je er veilig van achter je computer in rondlopen in het komende spel 'The Town of Light'. De game wordt bescheven als een 'first person pychologisch experiment'. Verder is er buiten concept art en een vette trailer nog niet zo veel over bekend. Ook de release datum moet nog bekend gemaakt worden. Maar één ding is zeker, speel dit niet midden in de nacht als je alleen thuis bent. Of juist wel.

Het spel komt uit op windows, mac en linux, en is compatibel met de Oculus Rift (IEKS).

Meer info volgt!

Kijk jij uit naar the Town of Light?

bottom of page